Structurele subsidie voor Ne(s)t

YES. YES. YES.

Dan zit je in de zetel na een zoveelste beklijvende rechtbankzaak van mensenhandel en krijg je van N-VA een onverwachte “proficiat” via sms.
Ik dacht eerst dat het verkeerd gestuurd was want het is nu niet dat het ‘proficiatten’ regent bij die partij aan mijn adres maar dan kreeg ik nog een politieke fractie met “proficiat” en wat blijkt : Minister Vandeurzen heeft zonet voor het parlementaire halfrond gezegd dat VZW Ne(s)T structurele subsidies krijgt.
YES. YES. YES.
Wat een erkenning. Eindelijk.
Met dank aan John Crombez, van dag één de steun hier ten huize, dank aan Zuhal Demir en nu ook minister Vandeurzen.
Hét bewijs dat de strijd tegen mensenhandel géén politieke kleur mag kennen : we moeten dit allemaal even fel bestrijden, ongeacht ideologie. Punt aan de lijn.
Zo we ook allemaal samen fundamentele kinderrechten moeten bewaken.

Sommige mensen vroegen eerder al “Maar als ge dan mogelijk geld krijgt gaat ge nog even kritisch durven zijn over integrale jeugdhulp?”
“Natuurlijk. Ik blijf vertalen wat jongeren en deze meisjes zeggen”.
En ik begin nu al. Ik heb ze net ingelicht.
Antwoord meisjes : “Wat een rare minister is dat? Die zegt dat tegen al die mensen op hunne telefoon in dat parlement, waarom zegt die dat niet hier tegen ons, wij zijn toch de slachtoffers hé”

Ouch .

Dus minister Vandeurzen, welkom op de koffie!

Voor de rest een dikke merci aan die massa mensen die deze VZW al 17 maanden steunen. Zonder jullie was het nooit gelukt en was er NOOIT iets geweest dat nu eindelijk een erkenning van de Vlaamse en federale overheid krijgt. En een extra merci aan de jeugdrechters die steeds in dit opvangmodel zijn blijven geloven. Zonder hun medewerking had dit ook niet kunnen bestaan.

Ook dank aan alle speurders mensenhandel en jeugdbrigades die steeds met verve en de nodige dosis empathie en menselijkheid verhoren afnemen met de piepjonge slachtoffers.

We hebben zeker nog een hele tijd jullie steun nodig. Ook financieel. Een VZW dient ook nog steeds eigen middelen te zoeken. Maar wat een opsteker. En vooral een start om nu aan de slag te gaan met verschillende actoren om de ondersteuning en omkadering van slachtoffers van deze gruwel te verbeteren.

Een meisje vroeg nog in Terzake gisteren “Wat is dat gelukkig zijn?”
Ik poog nu uit te leggen: “Dit is ook een vorm van geluk voor mij. Omdat we nu de nodige basis krijgen om het leven van vele lotgenoten te verzachten en te zorgen dat ze zo kort mogelijk worden opgesloten binnen jeugdzorgvoorzieningen”.

Yes. YES dus.

SVN

Advertenties

2 gedachtes over “Structurele subsidie voor Ne(s)t

  1. Proficiat Sas, Ik werk voort aan de massale ‘onterechte plaatsingen’ onterechte scheidingen van kinderen en ouders.

    Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

    ________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s