Mijn vraag aan Freilich

zo, mijn vraag geformuleerd via Knack aan Michael Freilich.

Aangezien u over Palestina uitsluitend uw eerder gekende Israëlische propaganda promoot heb ik een belangrijke vraag ivm volgend schooljaar.
De Vlaamse regering keurde het nieuwe decreet onderwijs goed, met andere woorden ook de meerderheidspartij N-VA. 
Hierop kwam veel protest van de joodse gemeenschap. Stel u inderdaad voor dat ook deze gemeenschap onderworpen wordt aan een paar gezonde controles, jullie verplicht worden tot een minimum aan algemene doelstellingen binnen het onderwijs, los van religieus onderricht, dat zou wat drastische veranderingen te weeg brengen. Zeker bij diegenen die nog steeds meisjes achterstellen enzoverder.

Haaks op het partijstandpunt – en met André Gantman als grote initiatiefnemer – hopten N-VA’ers Annick De Ridder en Ludo Van Campenhout langs jullie gemeenschap tijdens de campagnetijd voor 25 mei en beloofden ze dat ze met een overwinning zouden zorgen dat ze dat decreet zouden aanpassen.

Mijn vraag is dus : hebben jullie al overleg gehad met BDW over dat – voor jullie – heikele decreet? Vlaams zetten N-VA en Cd&V gewoon het bestuur verder, weliswaar zonder SP.A maar wel met een grote meerderheid die het onderwijsdecreet niet wil aanpassen. 
Wat nu? Gaat jullie gemeenschap dan eindelijk volgens onze democratische normen onderwijs geven of blijven jullie zich verzetten tegen die gezonde vorm van controle en voelt u zich nu verloochend door die campagneronde van N-VA?

Ps : Indien ik die filmtickets win zou ik die graag schenken aan mensen die zich actief inzetten voor gelijke kansen van meisjes en jongens binnen alle onderwijs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s